Terveisiä johtokunnan kokouksesta 6.4.2022

Vaikkei siltä näytä, kesä ja alkava lentokausi ovat odottamassa siellä jossakin lumisateen ja kinosten takana. Johtokunnan kokouksessa katse oli jo vahvasti alkavassa kaudessa, sen aikatauluissa ja tapahtumissa.

9.4.-10.4.2022 koulutusinfon ja takatalviakatemian merkeissä käydään sekä uusien että vanhojen kerholaisten kanssa läpi kerhon ja kentän käytännön toimintaan liittyviä asioita. Koneita kasataan lentotoiminnan aloittamista varten pääsiäisenä 15.-18.4. ja 23.4.2022 järjestetään lentokauden avajaiset. Päivällä talkoillen, illalla saunoen ja vapaamuotoisesti juhlistaen. Heti vapun jälkeen osa kalustosta siirretään Räyskälään, koska EFHV suljetaan Maxpo -messujen vuoksi 2.-9.5.2022. Räyskälässä on mahdollisuus käydä ottamassa tuntumaa lentämiseen talven jäljiltä ja käväistä vaikkapa kevättarkkarilla. Touko-kesäkuun vaihteessa 24.5.-7.6. Rockfestista aiheutuvan kentän sulun aikana järjestetään lentoleiri, josta on edelleen jäsenistölle kysely avoinna, millaisia leiritoiveita itse kullakin on. Linkin kyselyyn löytää vaikkapa HyIK Hei me lennetään! Whatsapp -ryhmästä tai Kuittisen Tapsalta.

Nettisivuja kehitetetään edelleen, sivuille tullaan avaamaan jäsenille tarkoitettu alue huhtikuun aikana. Kentälle on suunniteltu asennettavaksi myös uudet web-kamerat, joiden välityksellä kentän olosuhteita voi seurata matkankin päästä.

Lentotoiminnan ja kentällä muutenkin olemisen turvallisuus on aina ollut tärkeä asia. Tähän tullaan kuitenkin jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota ja on sovittu, että tulevaisuudessa erilaisia turvallisuutta koskevia ilmoituksia tullaan käsittelemään yhdessä jäsenistön kanssa esim. akatemia -tyyppisissä tilaisuuksissa. Kirjallisina versioina ilmoitukset tulevat nettisivujen jäsenalueelle tutustuttavaksi. Vaikka turvallisuuskysymyksiin perehtymisessä suuri vastuu on jokaisella kerholaisella itsellään, asioiden avoimella käsittelyllä pyritään oppimaan yhdessä erilaisista tilanteista ja kehittämään toimintaa.

Kerholla on meneillään myös pidempiaikaisia, puitteiden parantamiseen liittyviä projekteja. Ilmalämpöpumppuja on tarkoitus hankkia lisää sekä hallille että klubille ja vintturitallia parannellaan. Haaveissa siintää suunniteltu konehankinta, Duo Discus FES. Tämä tulee vielä viemään aikaa ja niin kauan kuin Janus on kerhon käytettävissä, sitä toivotaan aktiivisesti hyödynnettävän matkalentämiseen.

Kesä lepää talvessa, vielä. Maisemaa klubin ikkunasta koulutusinfopäivänä 9.4.2022.