Kauden alun kuulumisia

Lentokausi on päässyt hyvään, joskaan ei erityisen tasaiseen vauhtiin. Ensimmäiset lennot lennettiin huhtikuun puolivälissä pääsiäisviikonloppuna ja viralliset kauden avajaisetkin pidettiin viikko pääsiäisen jälkeen. Lekohinaukset keskeytyivät kuitenkin jokseenkin lyhyeen Dimonan turbon hajoamisen myötä ja kentällä oli viikon verran kestänyt sulku Maxpo-messujen ajan. Tällöin osa lentokalustosta ja porukasta oli evakkoreissulla Räyskälässä. Maxpon jälkeen Hyvinkäällä on ehtinyt olla purjelentotoimintaa nyt pari viikkoa, kun edessä ovat jo seuraavat poikkeukset: Rockfest sulkee kentän virallisesti 24.5.-7.6.2022, jolloin väki ja kalusto siirtyvät jälleen, osa lentoleirille Selänpäähän ja osa SM-kisoihin Räyskälään. Ehkä positiivista, että vintturin kelajarru päätti hajota juuri nyt. Se toivottavasti saadaan kuntoon siihen mennessä, kun Rockfest-sulku päättyy ja Hyvinkäällä kaivataan jälleen hinauksia.

Ilahduttavaa on, että purjelentokurssi on ehtinyt käynnistyä ja kentällä näkyy uusia, innokkaita kasvoja odottelemassa ilmaan pääsyä. Osa oppilaista on ehtinyt jo joitakin lentoja lentää, muutamat odottelevat vielä ensimmäisiä starttejaan.

Kesälle on lentotoiminnan ohessa suunnitteilla kiinteistöjen ja kentän kunnostustöitä, talkoilua ja mukavaa yhdessäoloa kuten aina. Isommista projekteista tiedotellaan kerhon Whatsapp-ryhmissä, Facebookissa ja täällä nettisivuilla. Ja miten huikeaa, kerholla on uudenuutukaiset nettikamerat! Kuvaa löytyy näiden nettisivujen etusivulta, ylävalikon ”LENTOKENTTÄ” -tekstiä klikkaamalla aukeavalta sivulta kentän sijainti- ja yhteystietojen alapuolelta.

Rockfestin mentyä tervetuloa jälleen purjelentotoiminnan pariin Hyvinkäälle, niin vanhat kuin uudetkin tutut 🙂