Sydänkesää 2024

Kerhon vuoden alkupuolisko on ollut niin kiireinen sekä lentämisen että muun elämänmenon suhteen, että viestintä on tahtonut jäädä jalkoihin kokonaan. Nettisivuhiljaisuuteen on osaltaan vaikuttanut sekin, että sivuston ylläpitäjyyteen sekä tekniseen käyttöön on liittynyt eräitä haasteita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö HyIk:ssä olisi tapahtunut, ja paljon.

Huhtikuussa kalustossa tapahtui merkittävä muutos, kun Saksasta hankittiin kaksipaikkainen Arcus T ennenkaikkea matkalentokäyttöön. Konetta on ehditty ulkoiluttaa jo kilpailukäytössäkin sekä GP-viikonloppuina että SM-kisassa. Kerholle on ollut pitkään tilauksessa Duo Discus FES, mutta tämän toimituksen viivästyminen, todettu hankinta- ja vakuutuskustannusten nousu sekä kerhon kasvava pilottien määrä lisäsivät painetta tehdä toisentyyppisiä ratkaisuja matkakaksikon saamiseksi kuluvalla kaudella kerholaisten käyttöön. Arcuksen puikkoihin jo ehtineet ovat ehtineet ilmaista suurta tyytyväisyyttä koneeseen.

Koulutus pyörähti tehokkaasti käyntiin keväällä, uusia oppilaita oli alkuvaiheessa 9. Heistä osaa ovat muut kiireet alkaneet viedä toisaalle, mutta aktiivisesti hommassa mukana olleita ja jo yksinlentovaiheeseen edenneitä on useampi. Pari tuoretta lupakirjaa saataneen valmiiksi aivan lähitulevaisuudessa.

Kisakausi on pitkällä. Kotimaisia kinkereitä on ehtinyt olla jo parit, kansainvälinen kisakausi on aluillaan. Hyvinkääläistä edustusta on löytynyt ja löytyy edelleen sekä että taivailta. Tähän saakka hyikkiläisten tuloksia:

Räyskälä Open -kisan kerholuokassa Kim Toppari sijalla 1., Sara Salonen 3., Juuso Sipilä 8. Samassa kisassa avoimessa luokassa Hannu Halonen tiiminä Aku Jaakkolan kanssa sijalla 5.

Kerholuokan Suomen mestaruus meni tällä kertaa Kuopioon Mikko Ylihärsilälle. Kim Toppari lensi sijalle 2., Sara Salonen 3., Juuso Sipilä 6. Avoimessa luokassa Hannu Halonen, co-pilotinaan kerhon mainio juniori Rostyslav ”Rasti” Redchuk sijalle 3.

GP-kisaviikonloppuja on ollut tähän mennessä kaksi. HyIk:n väkevä kaksikko Nuutti Luukkonen ja Kim Toppari ovat lentäneet Arcuksella voittajiksi molempina viikonloppuina, Hannu Halonen on ollut omalla Ventuksellaan ensimmäisenä viikonloppuna sijalla 5. ja toisena jaetulla 5. sijalla tiimin Sorri & co. kanssa. Yksi GP-viikonloppu on vielä edessä, tervemenoa jännäämään Räyskälään 13.-14.7.!

Kimin matka on jo jatkunut Räyskälän SM:stä suoraan Puolan Ostrowiin nuorten MM-kilpailuihin. Sieltä hän suuntaa Tsekin Taboriin aikuisten EM-kisoihin. Suomessa edessä ovat perinteisenä juttuna Jannen kisat Räyskälässä 20.7.-27.7. Hyvinkäätä lähtee edustamaan Rasti Redchuk. Syksyä kohti aletaan sitten siirtyä vähitellen maaliinlaskujen pariin.

Kisoja voi seurata etänä mm. Soaring Spot -sivustolla.

Kentälle voi tulla ihmettelemään arkista lentotoimintaa, kun sää sen mahdollistaa. Tie taivaalle -avointen ovien päivä yhteistyössä Jukolan Pilottien ja Gyrokopterilentäjät ry:n kanssa järjestetään 21.7. ja perinteeksi muodostunut, purjelentoon tutustumisen mahdollistamiseksi toteutettava Purjelentopäivä -tapahtuma 17.8. Myöhemmin syksyllä 21.9.2024 HyIK:lla on vetovastuu Kolmen kerhon maaliinlaskukisojen järjestämisestä, kilpakumppaneiksi saapuvat jo monikymmenvuotiseen tapaan Räyskälän ja Kymin pilotit.

Hei vaan, me hyikkiläiset lennetään!