Suomen Ilmailuliiton kultainen ansiomerkki Hannu Haloselle

Suomen Ilmailuliiton hallitus on palkinnut Hannu Halosen kultaisella ansiomerkillä. Kultainen ansiomerkki annetaan tunnustuksena Suomen siviili-ilmailun hyväksi suoritetusta työstä tai saavutuksesta.

Hannu ”Wille” Halosen ura niin harrastus,- sotilas ja kaupallisen ilmailun parissa on jatkunut usean vuosikymmenen ajan. Ansioluettelo ilmailuyhdistysten hallinnossa ja käytännön kerhotyössä on pitkä. Hän on toiminut useita vuosia Suomen Ilmailuliiton hallituksessa, mm. SIL:n puheenjohtajana täydet kuusi vuotta.

Merkittävää Halosen kohdalla on aktiivinen toiminta niin purje- kuin moottorilennonkin parissa. Ennen kansainvälisen kilpauran alkua purjelennossa, Halonen kilpaili vuosikausia menestyksekkäästi tarkkuuslennon SM-, PM- ja MM-tasolla. Ensimmäisen kerran hän osallistui purjelennon SM-kilpailuihin vuonna 1979 ja ensimmäinen mestaruus tuli vuonna 2007.

Aktiivisen lentämisen ja kouluttamisen lisäksi Halonen on ollut aktiivinen toimija myös Purjelentomaajoukkueessa. Tällä hetkellä Halonen on maajoukkueen päävalmentaja. Lisäksi hän toimii Hyvinkään Ilmailukerho ry:n koulutuspäällikkönä ja Suomen Ilmailuliiton turvallisuustoimikunnan puheenjohtajana.

Haloselle on myönnetty pronssinen ansiomerkki vuonna 1985 ja hopeinen ansiomerkki vuonna 1997.

Tunnustus julkistettiin Ilmailuliiton sääntömääräisessä kevätkokouksessa 16.3.2024.

Kultaista ansiomerkkiä esittivät Hyvinkään Ilmailukerho ry ja Suomen Purjelentomaajoukkue.

Lämpimät onnittelut Willelle!

Teksti: Riku Rissanen

Hannu Halonen lennolla kerhon Dimonalla Immolan lentoleirillä kesäkuussa 2023. Kuva: Pauliina Kuokka.