Lentoleirillä Pyreneillä 3/2011

Eija Kujansuu

Kausi lähti lennokkaasti alkuun Espanjassa naisten maajoukkueen kevätleirillä. Leirillä oli kalustona suomalainen DuoDiscus GF ja päällikkönä lennoilla oli Liettuan EM-edustaja Hannu Nurmiranta. Käytännön järjestelyt junaili joukkueenjohtaja Pekka Ylipaavalniemi. Matkaviikon ohjelma oli yksinkertainen: Pilotit lentävät, syövät ja nukkuvat – ja jos näiltä jää ylimääräistä aikaa, se tulee käytettyä pieneen kaluston virittelyyn, lepoon tai kevyeen ulkoiluun.

SONY DSC

Viikon saldo oli 6 lentopäivää ja 23 tuntia tiimaa. Kelit olivat vaihtelevia, monena päivänä pilvet roikkuivat matalalla, joten pidempi matkalento vuoristossa Ranskan suuntaan jäi haaveeksi tälläkin kertaa. Sen sijaan Jacan laaksossa ja Espanjan puoleisilla rinteillä tuli useampi 200-300 km matkalento plakkariin. Parina päivänä nautimme helpoista nousuista aallossa. Leirin jälkeen kaksikon sijoituksena Espanjan OLC:ssä oli makea viides sija …

Palvelut toimivat jälleen loistavasti, paikallinen lennonopettaja Jose piti erinomaiset sääbriefingit, hinaukset toimivat ja Toyan tarjoama majoitus ylitti kaikki odotukset.

Matkasta lisää kuvia Kuvat ja videot -osiossa.