Kevään kynnyksellä 2023

Kentällä riittää vielä lunta ja loskaa, takatalvikin on luvassa. Valoa on kuitenkin jo paljon ja kevät etenee kohti lentokautta.

Helmikuun lopussa pidettiin ilmailukerhon vuosikokous, jossa suunniteltiin vuoden 2023 toimintaa ja tehtiin päätöksiä tähän liittyen. Yleisestä kustannustason noususta huolimatta HyIK:n toiminnassa maksut pystytään pitämään edelleen viime vuoden tasolla. Toiveena on, että lentotoiminta pysyisi samaan tapaan aktiivisena kuin tähän saakka ja lentäminen olisi tavoitettavissa mahdollisimman monelle. Ilmailukerhon toimihenkilöt pysyivät pääosin ennallaan. Juha Huvilinna vetäytyi johtokunnan jäsenyydestä ja hänen tilalleen valittiin Sara Salonen, joka on aktivoitunut Hyvinkään suuntaan jo viime kaudella ja tulee lähtemään kerhon kalustoa hyödyntäen myös junioreiden EM-kisoihin Tanskaan loppukesästä.

Vuosikokouksessa palkittiin viime kaudella kunnostautuneita kerhon jäseniä. Parhaasta lentosuorituksesta palkittiin kerholuokan Suomen mestari Kim Toppari, pisimmästä matkalennosta kaksikko Kim Toppari ja Sara Salonen, maaliinlaskukisojen voitosta Hannu Halonen, puuhamiehenä klubin maalauksessa kunnostautunut Rauno Viisanen, parhaana harjoituskonepilottina ja samoin vinttaajasankarina Juuso Sipilä.

Purjelentokoulutus on käynnistymässä vähitellen. Koulutuksen infotilaisuutta on pidetty 25.3.2023 klubilla, paikalla oli ilahduttavan monta purjelentoharrastuksen aloittamisesta kiinnostunutta potentiaalista lentäjää. Tähän junaan – tai lentsikkaan – voi kuitenkin hyvin vielä vauhdissa hypätä ottamalla yhteyttä kerhon koulutuksesta vastaaviin toimihenkilöihin.

Ennen lentokauden alkua järjestetään vielä purjelennon akatemiatilaisuuksia, joissa käsitellään mm. ensiapuasioita ja alkavan lentokauden kysymyksiä. Lentokauden avajaistalkoot ja kekkerit pidettäneen myös, mutta ajankohta on vielä avoin. Se sensijaan on päätetty, että Rockfest-sulusta seuraava lentoleiri järjestetään Imatralla Immolan kentällä 29.5.-13.6.2023. Leiriin liittyviin kysymyksiin vastaa Hannu Halonen.

Muistattehan käydä fiilistelemässä vuoden 2022 leiritunnelmia Selänpäästä Kerholaisten kertomaa -osiossa, josta löytyy Juuson kuvareportaasi aiheesta.

Vuosikokouksessa palkittuja: Juuso Sipilä, Kim Toppari ja Sara Salonen.