Kerhon kesäkuulumisia

Kerhon kesä on ollut huomattavan puuhakas niin kotikentällä olleen toiminnan osalta kuin muillakin kentillä erilaisten tapahtumien, kisojen ja leireilyn puitteissa.

Alkukesästä Rockfest -sulun aikana järjestetylle lentoleirille kartoitettiin junioreiden toiveesta uusia pitopaikkoja. Fasiliteetit, kulkuyhteydet ja oheistoimintojen mahdollisuus huomioiden päädyttiin Imatralle Immolaan. Immolan leiri koettiin erittäin onnistuneena, lentoja kertyi noin 130. Leirillä myös uitiin ja saunottiin, tutustuttiin Imatrankoskeen ja muihin paikallisiin maisemiin, vietettiin aikaa mukavan yhdessäolon merkeissä. Imatran ilmailukerhon väen kanssa puuhissa oli sillä tavoin mukava yhteinen sävel, että haaveita ensi kesän leiristä samoissa merkeissä on jo.

Lentotohinaa Immolassa kesäkuun alkupäivinä.

HyIk:n turistit Imatrankosken sillalla.

Kisoissa HyIk.n väki on käynyt ahkerasti ja erityisesti nuoriso on kunnostautunut kisaamisessa aina palkintosijoille saakka. Nuutti Luukkonen lensi Räyskälä Mastersin ja samalla SM racing-luokan pronssia. Sateen häiritsemässä kerholuokan SM-kisassa Rautavaaralla Kim Toppari uusi mestaruutensa Sara Salosen saavuttaessa hopeaa. Jannen kisoissa Räyskälässä ensimmäistä kertaa elämässään kilpaa lentänyt Juuso Sipilä saavutti pronssia. Samojen kisojen kuumassa ryhmässä tiimi Aku Jaakkola ja Hannu Halonen lensivät hopealle. Kimin ja Saran osalta jännitetään vielä nuorten EM-kisoja heinä-elokuun vaihteessa Arnborgissa Tanskassa. Ja syyskuussa EFHV:lle saapuvat maaliinlaskun SM-tittelistä kisaavat pilotit ympäri maata!

Hyvää ruokaa laittava avustaja, parempi mieli. Räyskälässä grillaamassa voimallisesti aseistettu avustaja Joa-Ossian ”Jossi” Vaahtera, taustalla kisapilotti Juuso Sipilä.

Kerhon porukkaa on ollut kiertelemässä kenttiä ja tapahtumia vaihtelevin kokoonpanoin. Edustusta on ollut mm. Turku Airshow:ssa ja Jämi Fly In:ssä. Kuhmon Fly In:iin yrittäjiä riitti, mutta huono keli tuli ikävästi väliin ja matka vei muualle kuin oli tarkoitus. Niin näissä hommissa joskus käy.

HyIk:n jengi Turussa.

Dimona ja Pilatus yöunilla Jämin retkellä.
Kerholaisia päiväunilla Jämin retkellä.

HyIk:n puitteissa on tapahtunut muutakin kesän kuluessa. Kerhon pitkäaikainen lippulaiva Janus CT, monen ilon ja surunkin kone noin 30 vuoden ajalta, pakattiin heinäkuussa nopean kaupanteon päätteeksi kuljetusputkeen ja se lähti kohti Itävaltaa ja uusia omistajia. Uutta matkakoneeksi tulossa olevaa kaksipaikkaista Duo Discus FES:iä odotellaan saapuvaksi ensi vuonna.

Januksen lähtövalmistelut. Heippa!

Kerholaistenkin elämässä on merkkipaaluja, joita ilolla ja asiaankuuluvin koreografioin huomioidaan. Kerhon pitkäaikainen, monessa mukana ollut jäsen ja lennonopettaja Pentti Eväsoja täytti heinäkuun alussa 80 vuotta. Hänelle luovutettiin kerhon viiri ja kuohuvaa spontaanissa juhlahetkessä kerholla lentopäivän päätteeksi 5.7.2023.

Onnea Mösjöö Muonapuro, synttärisankari!