Johtokunnan kokouskuulumisia 06/2022

Lentokauden käynnistyminen EFHV:llä täydessä laajuudessaan on tuonut tullessaan myös paljon pohdittavaa johtokunnalle. Johtokunta kokoontui fyysisesti 14.6.2022 ja tämän jälkeen työskentelyä on jatkettu vielä sähköisissä merkeissä. Keskeisiä keskusteltavia asioita ovat olleet mm. seuraavat:

Kerhossa on päätetty ottaa käyttöön Suomen Ilmailuliiton turvallisuustoimikunnan kehittämä uusi poikkeama- ja havaintoilmoitusjärjestelmä SILPI. Järjestelmässä on mahdollisuus laatia joko EU-asetuksen mukainen lentoturvallisuusilmoitus tai sisäinen poikkeamailmoitus, joka voi koskea erilaisia ilmailu- tai kerhotoimintaan kytkeytyviä tilanteita, jotka eivät edellytä lentoturvallisuusilmoituksen tekemistä. Linkki SILPI:in löytyy linkit-valikosta.

Yleinen polttoaineiden hinnannousu vaikuttaa lentotoimintaan. Tästä on syntynyt paine korottaa myös kerhon mopulentämisen hintoja. Uudet, hinnastoon piakkoin päivitettävät hinnat tulevat voimaan heinäkuun alusta alkaen.

Kentän tankkausasema on avattu keväällä ja saatavilla on nyt AVGAS 100LL:ää sekä MOGAS/98:a. Koneiden tankkaaminen kanistereista ei ole kentän ympäristöluvan mukaista, joten tankkaus tulee hoitaa ehdottomasti tankkauspaikalla.

Hyvinkäälle saadaan kesä-heinäkuun vaihteessa sekä vierailevia koneita että pilotteja, kun Räyskälässä sulkeutuu kenttä tilapäisesti Suviseurojen vuoksi. Edelleen tiivistyvä purjelentotoiminta on mukava asia, mutta vaatii siihen osallistuvilta vielä aiempaakin enemmän huolellisuutta turvallisuusasioissa ja toisten kaikkinaisessa huomioimisessa. Hyvinkään oma lentotoiminta on jatkunut merkittävältä osin nuorison toimesta vilkkaana viimevuotiseen tapaan ja keikkoja on kertynyt jo varsin kiitettävästi.